Museumschool De Horizon

IKC De Horizon is een kleinschalige basisschool en peuteropvang in het centrum van Dordrecht. In het hart van onze kunst- en cultuurstad ligt de focus naast de kernvakken ook op het kunst- en cultuuronderwijs. Er is een intensieve samenwerking tussen het Dordrechts museum en De Horizon. Met trots mogen we ons ‘museumschool’ noemen.

‘Op De Horizon bezoeken leerlingen regelmatig de Dordtse musea en halen we met mooie gastlessen het museum in de school!’

Save the date... 6 juni Museum de Horizon!                                         Rondleidingen in ons tijdelijk 'museum de Horizon' vinden plaats tussen 17.00 en 18.00 uur! De kunstwerken die u in de groepen kunt bezichtigen hebben als thema 'van letters tot handtekening'!

Museumstuk van de maand

Elke maand staat er een museumstuk centraal op school. Tijdens de lessen wordt gewerkt rondom dit museumstuk. De museumstukken en lesideeën worden aangedragen door het Dordrechts museum!

Museumstuk van de maand MEI:

Vaas met pioenrozen, 1912 Jan Sluijters

Dordrechts museum

Opgericht in 1842 en daarmee een van de oudste musea van Nederland. Achter de historische gevel ontdek je zes eeuwen schilderkunst.

Huis van Gijn

In Huis Van Gijn beleef je hoe een welgestelde familie en hun personeel woonden en werkten rond 1900. Dwaal door de kamers van kelder tot kap. Ontdek de historie van het huis en hoe het leven toen was.

Onderwijsmuseum

Het Nationaal Onderwijsmuseum heeft, met meer dan 325.000 voorwerpen, de grootste onderwijscollectie ter wereld.

Scroll naar boven